Hattımın Ne Zaman Kapanacağını, Kimin Üzerine Nasıl Öğrenirim
Konu Başlıkları
Gsm operatörlerin yani Turkcell, Vodafone ve Türk Telekom başta olmak üzere hat ile ilgili tüm sorunların soru-cevap şeklinde çözümlere yer vericeğiz. Faturasız hat kullananlar, hatlarına belli bir süre TL yüklemediklerinde hatları otomatik olarak kapatılmaktadır. Bu süre genel olarak ortalama 6 ay olmaktadır. Hattınızın kapanma süresini öğrenmeniz için, yazımızı dikkatle okumanızı tavsiye ederiz.
Söylemiş olduğumuz bu 6 aylık süre zarfı ülkemizdeki tüm operatörler için geçerli olmaktadır. Eğer siz faturasız hattınıza 6 ay boyunca herhangi bir ücret yatırmazsanız hattınız 6 aylık süre zarfı sonunda kapatılacaktır. Şimdi ülkemizdeki operatörlerin hat kapanma süresini sizlerle paylaşalım.
Turkcell Hattımın Kapanma Süresini Nasıl Öğrenebilirim?
Eğer Turkcell hat kullanıcısı iseniz, hattınıza 6 ay boyunca TL yüklemesi yapmadığınızda hattınız kapatılmaktadır. Peki hattımızın kapatılacağı tarihi nasıl öğrenebiliriz diyorsanız, Turkcell hat kapanma tarihini öğrenme yöntemlerini sizin için madde madde yazdık.
İlk ve en kolay yöntemlerden bir tanesi Turkcell müşteri hizmetleri ile iletişime geçmeniz olacaktır. Turkcell hattınızın kapanma süresini ilk ve en kolay yolu bu müşteri temsilcisi sayesinde hattınızla ilgili hemen her detayı rahatlıkla öğrenebilmektesiniz.
Bir diğer yöntem olarak ise Turkcell bayilerine giderek hattınızın kapanma süresiyle ilgili her detayı öğrenebilirsiniz. Eğer kapanmasını istemiyorsanız bayiler aracılığıyla anında TL yüklemesi yapabilirsiniz. Bu işlemde sizin için oldukça kolay yapabileceğiniz yöntemlerden bir tanesi olmaktadır.
Turkcell internet sitesi üzerinden de telefonunuza gelen şifre yardımıyla hattınızın kapanma süresini öğrenebilmektesiniz. Siteye telefon numaranız ve telefonunuza gelen şifre ile kolayca giriş yaparak bilgilerinizi görebilmektesiniz. Son olarak Turkcell akıllı telefon uygulaması sayesinde yine hattınızın kapanma süresini kolaylıkla öğrenebilmektesiniz.
Vodafone Hattımın Kapanma Süresini Nasıl Öğrenebilirim?
Vodafone faturasız hat kullanıcısı iseniz ve hattınızın ne zaman kapatılacağını bilmiyorsanız, yazımızı okumanızı tavsiye ederiz. Vodafone hattınızın kapanmamasını istiyorsanız dikkat etmeniz gerekenler;
- İlk olarak müşteri hizmetleri ile iletişime geçmelerini önermekteyiz. Müşteri temsilcisi size hattınızla ilgili hemen her konuda gerekli bilgiyi vermektedir.
- 2. olarak Vodafone kullanıcıları 8091’i arayarak da hatlarının kapanma süreleri hakkında bilgi alabilmektedirler.
- Bir başka yöntem olarak ise Vodafone bayilerine giderek hattınızın kapanma süresi ile ilgili bilgileri rahatlıkla edinebilirsiniz.
- Yine Vodafone faturasız hat kullanıcıları Vodafone’un resmi internet sitesi üzerinden de hatları ile ilgili bilgileri öğrenebilmektedirler.
Türk Telekom Hattımın Kapanma Süresini Nasıl Öğrenebilirim?
Türk Telekom faturasız hat kullanıyorsanız hattınıza 184 gün boyunca bir yükleme yapmadığınızda, hattınız dış aramalara kapatılmaktadır. Size 92 günlük bir süre daha tanınır ve bu sürede de yükleme yapmazsanız artık hattınız tamamen kapatılmaktadır. Türk Telekom hattım kapanmasın diyorsanız;
- Türk Telekom Müşteri hizmetlerini arayarak hattınızın kapanma süresi ile ilgili bilgiyi kolaylıkla öğrenebilirsiniz.
- Türk Telekom şubelerine giderek yine şubelerden de hattınızla ilgili bilgileri öğrenebilirsiniz.
- Türk Telekom mobil uygulaması ile yine hattınızla ilgili hemen her bilgiyi çok kolay bir şekilde öğrenme imkanınız olmaktadır.
Hattım Hangi Operatörde Nasıl Öğrenirim?
Cep telefonunda kullandığınız hattınızın hangi operatöre ait olduğunu bilmediğiniz durumda yararlanabileceğiniz birkaç basit yöntem ile hattınızın hangi operatöre ait olduğunu rahatlıkla öğrenebilirsiniz. Hangi operatörü kullandığınızı öğrenmek için tercih edebileceğiniz yöntemlerden bazıları şunlardır:
- Hattınızın hangi operatörde olduğunu e-Devlet üzerinden sorgulamak için:
- E-Devlet uygulamasına hat sahibinin bilgileri ve şifresi ile giriş yapın.
- Üst kısımda yer alan arama çubuğuna “BTK Numara Sorgulama” yazın.
- Ardından sizden doldurmanız istenilen boşluğu sorgulamak istediğiniz numarayı yazın ve aratın.
- E-Devlet uygulamasına giriş izniniz ya da bilgileriniz yoksa GSM şirketlerinin iletişim merkezlerine uğrayarak görevlilerden destek alabilirsiniz.
- GSM şirketlerinin çağrı merkezlerini arayarak hattınızın o GSM şirketine ait olup olmadığını sorgulatabilirsiniz.
Bu yöntemlerden en kesin ve hızlı sonuç vereni E-Devlet uygulaması üzerinden sorgulama yapmaktır. E-Devlet şifrenizi hiç almadıysanız, PTT şubelerine uğrayarak şifrenizi alabilir ve sorgulama işleminizi gerçekleştirebilirsiniz.
Hattım Ne Zaman Kapanacak Nasıl Öğrenirim?
GSM şirketleri, Faturasız hatlar için belirli bir sürenin üzerinde bakiye yüklemesi yapılmadığında; Faturalı hatlar için ise son ödeme tarihi üzerinden 7-10 gün geçmesi itibariyle aktif olan hatları pasif duruma getirmektedir. Faturasız hatlarda operatörden operatöre değişiklik gösterse de ortalama olarak 3 ay bakiye yüklemesi yapılmadığında hat kapatılmaktadır. Hattınızın ne zaman kapanacağına dair daha detaylı bilgilere ulaşmak isterseniz:
- Kullandığınız operatörün mobil uygulamasını cep telefonunuza indirip, hat bilgileriniz ve şifrenizle giriş yapabilirsiniz.
- Kullandığınız operatörün müşteri hizmetlerini arayarak bu konuda bilgilendirilmenizi talep edebilirsiniz.
Genel olarak hatlar kapatılmadan önce GSM şirketleri tarafından tarafınıza SMS ile bilgilendirme yapılmaktadır. Bu bilgilendirme mesajı, hattınız kapatılmadan 7 gün önce gönderilmektedir. Gelen bilgilendirme mesajını dikkate alarak, ödemelerinizi veya bakiye yüklemelerinizi gerçekleştirerek hattınızı aktif tutabilirsiniz. Kapatılan hatlar için Açma-Kapama bedeli alınacağını unutmayın.
Hattım Kimin Üstüne Nasıl Öğrenirim?
Hattınızın kimin üzerine olduğunu öğrenmenizin en kolay yolu kullandığınız operatörün çağrı merkezini aramaktır. Kimin üstüne olduğunu öğrenmek istediğiniz hattınızla:
- Eğer Turkcell operatörünü kullanıyorsanız “532”;
- Eğer Vodafone operatörünü kullanıyorsanız, “542”;
- Eğer Türk Telekom operatörünü kullanıyorsanız, “444 1 444” numaralı müşteri hizmetleri hattını arayabilirsiniz.
Hattımı Ne Zaman Aldım Nasıl Öğrenirim?
Mevcut hattınızı ne zaman satın aldığınızı öğrenmek isterseniz, kullandığınız operatörün iletişim merkezlerini ziyaret etmeniz ya da müşteri temsilcileri ile görüşmeniz yeterlidir. Eğer işlemlerinizi online olarak yapmak isterseniz:
- Kullandığınız operatörün web sitesini ziyaret edin.
- Arama çubuğuna “Abonelik Sorgulama” servisi yazın ve aratın.
- Karşınıza çıkan sayfada ilgili forma tıklayarak, sizden istenilen bilgileri doldurun.
- “Mesajınız” kısmına “Hattımı ne zaman aldığımı öğrenmek istiyorum” yazarak formu gönderin.
Form gönderildikten 3-5 iş günü içerisinde girdiğiniz mail adresine hattınızla ilgili bilgi maili gönderilecektir. Sadece hattınızın ne zaman açıldığını değil, hattınızla alakalı diğer bilgileri de öğrenebilirsiniz.
Hattımın Faturalı Olup Olmadığını Nasıl Öğrenirim?
Fatura ve Faturasız hatları birbirinden ayıran en önemli fark, Faturalı hatlara özel fatura işlemi; Faturasız hatlara özel bakiye işleminin bulunmasıdır. Eğer her ay sonunda düzenli olarak fatura ödeme işlemi gerçekleştiriyorsanız, hattınız faturalıdır. Hattınızın faturalı olup olmadığını anlayabileceğiniz diğer yöntemler şunlardır:
- Tarifenizde kullandığınız paket adını, operatörünüzün web sitesinde veya mobil uygulamasında aratın.
- Karşınıza çıkan ekranda kullandığınız tarifenin Faturalı hatlar için olup olmadığını görebilirsiniz.
- Ek olarak, operatörünüzün müşteri hizmetleri ile görüşme sağlayabilir ve sorgulama işlemi başlatabilirsiniz.
Hattımın Numarasını Nasıl Öğrenirim?
Kullandığınız hattın numarasını bilmiyorsanız, öğrenebileceğiniz birçok yöntem bulunmaktadır. Bu yöntemlerin tamamı ücretsiz ve oldukça pratiktir. Hattınızın numarasını öğrenmek istediğinizde şu yöntemleri kullanabilirsiniz:
- GSM operatörünüzün müşteri temsilcileri ile görüşebilirsiniz.
- Kullandığınız operatörün mağazalarını ziyaret ederek, ilgili görevliden yardım talep edebilirsiniz.
- Operatörünüze ait mobil uygulamaya giriş yaptıktan sonra “Profilim” sekmesine giderek numaranızı görüntüleyebilirsiniz.
- Hattınızın takılı olduğu telefondan bir başkasını arayarak numaranızı öğrenebilirsiniz.
- Son olarak, SIM kartınız ile birlikte gelen cep kartının üzerinden numaranızı kontrol edebilirsiniz.
Bu yöntemlerden hiçbirisi size uygun değilse, e-Devlet uygulaması üzerinden “Hat Sorgulama” işlemleri kısmına girebilir ve ardından üzerinize olan bütün hatların dökümüne ulaşabilirsiniz.
Hattımı Vodafone’a Nasıl Taşınırım?
Vodafone operatörünü kullanmadığınız hattınızı Vodafone’a taşımak isterseniz, ister online form üzerinden isterseniz de Vodafone İletişim Merkezleri’nden bu işleminizi gerçekleştirebilirsiniz. Hattınızı Vodafone’a taşımadan önce eski operatörünüzün üzerinde bir taahhüt süresinin olmadığından emin olmanızı öneririz. Aksi durumunda, Taahhüt Cayma Bedeli ile karşılaşacağınızı unutmamalısınız. Hattınızı Vodafone’a taşımak için şu adımları izleyebilirsiniz:
- Vodafone İletişim Merkezleri’ni ziyaret ederek, görevli kişiye numaranızı taşımak istediğinizi belirttikten sonra size verilen formu eksiksiz bir şekilde doldurup teslim edin.
- Vodafone Resmi Web Sitesi’ni ziyaret ederek, sayfanın en üst kısmında yer alan arama çubuğuna tıklayın ve “Numara Taşıma” yazıp aratın.
- Karşınıza çıkan ekrandan “Hattımı Vodafone’a Taşı” butonuna tıklayarak devam edin.
- “Online Başvuru Formu”’nu eksiksiz ve doğru olarak doldurduktan sonra “Formu Gönder” butonuna tıklayarak formu gönderin.
Numara taşıma işlemi için gerekli bilgilerinizi doğru girmelisiniz. Yanlış bir bilgi sizinle iletişime geçilememesine neden olacak ve numara taşıma işleminiz gerçekleşmeyecektir.
Hattımı Turkcell’e Nasıl Taşırım?
Mevcut hattınızı Turkcell’e taşımak istediğinizde kullanabileceğiniz iki yöntem bulunmaktadır. Dilerseniz Turkcell Resmi Web Sitesi’ni kullanarak online başvuru formu üzerinden dilerseniz de Turkcell Çağrı Merkezleri’nden bu işleminizi gerçekleştirebilirsiniz. Mevcut hattınızı Turkcell’e taşımadan önce kullandığınız hattınızın üzerinde taahhütlü bir cihazın yada tarife paketinin olmadığından emin olun.
Eğer Turkcell hattınızın üzerinde bir taahhüt durumu söz konusu ise ve buna rağmen taşıma işlemi gerçekleştirirseniz, Taahhüt Cayma Bedeli ile karşılaşırsınız. Numara taşıma esnasında ek bir ücrete neden olmamak için, taahhüt süreniz dolduktan sonra hattınızı taşımanızı öneririz. Hattınızı Turkcell’e taşımak için izlemeniz gereken adımlar şöyledir:
- Turkcell Kurumsal Web Sitesi’ni ziyaret edin ve sayfanın üstünde yer alan arama çubuğuna “Numara Taşıma” yazıp aratın.
- Açılan sayfada bulunan “Hattımı Taşımak İstiyorum” butonuna basarak devam edin.
- Yeni açılan sayfada gördüğünüz form, “Online Başvuru Formu”’dur ve eksiksiz olarak doldurulup gönderilmesi gerekmektedir. Bilgilerinizi doğru girdiğinizden emin olarak formu gönderin.
- Numaranızı Turkcell’e taşıma işleminiz için Turkcell İletişim Merkezleri’ni de kullanabilirsiniz. Turkcell Mağazası’na gittikten sonra mağazadaki yetkililerden konuyla ilgili yardım talep etmeniz yeterlidir.
Hattımı Türk Telekom’a Nasıl Taşırım?
Üzerinde taahhüt bulunmayan hattınızı Türk Telekom’a taşımak çok basit iki yöntem ile gerçekleştirilebilir. Dilerseniz Türk Telekom Online Başvuru üzerinden “Numaramı Taşımak İstiyorum” butonuna tıklayabilir dilerseniz de Türk Telekom Mağazaları’nı ziyaret ederek “Numara Taşıma Formu” doldurabilirsiniz. Numara taşıma işleminiz için kullanabileceğiniz bu iki yöntemin detayları ise şöyle:
- Numaranızı online başvuru ile taşımak isterseniz:
- Türk Telekom Resmi Web Sitesine gidin ve arama çubuğuna “Numara Taşıma” yazarak aratın.
- Ardından karşınıza çıkan ekrandan “Numaramı Taşımak İstiyorum” butonuna tıklayın ve sizden istenilen bilgileri eksiksiz olarak doldurduktan sonra gönderin.
- Numaranızı Türk Telekom Mağazaları’na giderek taşımak isterseniz, Türk Telekom Mağazaları’nı ziyaret ettiğinizde yetkililerden yardım talep etmeniz yeterli olacaktır.
Eski operatörünüzle ilgili bir taahhütünüz varsa Taahhüt Cayma Bedeli ödemeniz gerekeceğini unutmayın.
Hattımın Kapandığını Nasıl Anlarım?
GSM hatlarının açık kalabilmesi için operatörler tarafından belirlenen şartların karşılanması gerekir. Şartlar karşılanmadığında, hatlar kullanıcının kullanımına kapatılmaktadır. Eğer siz de hattınızın kapandığından şüphe ediyorsanız, hattınızın kapandığını şunlardan anlayabilirsiniz:
- Kapanan hat arama, kısa mesaj gibi işlemler gerçekleştiremez.
- Mobil Bağlantı üzerinden internete erişemez.
Hatlar hangi şartlar altında kullanıma kapatılır sorunun cevabı ise şöyle:
- Faturasız hatlar için 3 ay ve üzerinde bakiye yüklemesi yapılmadığında,
- Faturalı hatlar için fatura ödemesinin son ödeme günü geçirildiğinde,
- Hat iptal işlemi gerçekleştirildiğinde hatlar kullanıma kapatılır.
Hattınız kapatılmadan önce GSM operatörünüz tarafından mutlaka bilgilendirme mesajı gönderilir. Operatörünüzden gelen bilgilendirme mesajını dikkate alarak hattınızın kapanmaması için gerekli işlemleri yapabilirsiniz.
Hattımın Açıldığını Nasıl Anlarım?
Son ödeme günü geçmiş veya uzun süre bakiye yüklenmediği için kapatılmış hattınızın açıldığını basit birkaç ibare anlayabilirsiniz. Hattınızın açılması demek gerek arama gerekse mobil bağlantı ile internete bağlanabileceğiniz anlamına gelir. Şu ibarelere dikkat ederek hattınızın açıldığını anlayabilirsiniz:
- Açılan hat arama ve kısa mesaj gibi işlemler gerçekleştirebilir.
- Mobil bağlantıyı kullanarak internete bağlanabilir.
- Dışarıdan gelen aramaları kabul edebilir.
Hattınız eğer borçtan dolayı kapatıldıysa, hattınız açıldığında tarafınıza kapama-açma bedeli olan 30₺’nin yansıtılacağını hatırlatmak isteriz.
Hattımı Taşıdım Eski Faturamı Nasıl Öderim?
Normal fatura ödeme işleminden farksız olan eski fatura ödeme işlemi ister bankalar ile ister operatör mağazaları ile rahatlıkla gerçekleştirilebilir. Eski veya yeni fark etmeksizin faturalarınızı ödeyebilmek için şu yollardan birini tercih edebilirsiniz:
- Eski faturanızı kullandığınız bankanın mobil uygulaması üzerinden ödemek için:
- Bankanızın mobil uygulamasına giriş yaptıktan sonra “Fatura Ödeme” sekmesine ilerleyin.
- Ardından ödemek istediğiniz eski hattınızı seçin ve numaranızı girin.
- Karşınıza çıkan ekranda borç tutarını ve diğer bilgileri görüntülediğinizde, “Fatura Öde” butonuna basarak kredi kartınız veya banka kartınız ile ödeme işleminizi gerçekleştirin.
- Eski faturanızı operatör mağazalarından ödemek için:
- Eski hattınızın bağlı olduğu operatörün mağazalarını ziyaret edin ve görevliye “Eski fatura borcunuzu ödemek istediğinizi” söyleyin.
Eğer eski hattınız Turkcell ise Turkcell Paycell uygulaması ile ödeme işlemi gerçekleştirebilirsiniz. Bunun için yapmanız gereken:
- Cep telefonunuza indirdiğiniz Paycell uygulamasına giriş yapmak ve “Fatura Öde” bölümünden görüntülediğiniz faturanızı ödemektir.
Hattımı Nasıl Kapatırım?
Mevcut hattınızı kapatmak istediğinizde tercih edebileceğiniz yöntemlerden birisi “Kendiliğinden kapanmasını beklemek” diğeri ise “Operatörünüzün iletişim merkezini ziyaret etmek”’tir.
Hattınızın kendiliğinden kapanmasını tercih ederseniz, hattınızın faturasız bir hat olduğundan emin olmalısınız. Faturasız hatlar faturalı hatlar gibi her ay fatura çıkarmadıklarından belirli bir süre bakiye yüklemesi yapılmadığında kendiliğinden kapanmaktadır. Hattınızı iletişim merkezleri aracılığıyla kapatmak isterseniz, kullandığınız operatörün mağazalarını ziyaret etmeniz ve görevliye talebinizi iletmeniz yeterlidir.
Hattımı Taşıdım Ne Zaman Açılır?
Eski operatörünüzden yeni bir operatöre geçtiğinizde operatörler arasında işlemesi gereken süreci beklemeniz gerekir. Bu süre tahmini olarak 2-5 iş günüdür. Operatör şirketinin numara taşıma yoğunluğuna göre değişiklik gösterse de genel olarak numara taşıması yapılan hatlar 48 saat içerisinde aktif hale gelmektedir.
Hattımı Kaybettim Ne Yapmalıyım?
Cep telefonunuz aracılığıyla iletişiminizi sürdürebilmeniz için mutlaka bir hattınız olması gerekir. Hattınızı kaybetme gibi bir durum söz konusu olduğunda iletişimlerinize kesintisiz devam edebilmeniz için yeni bir hat satın almalısınız. Satın alacağınız yeni hattınızı eski numaranızın üzerine çıkarmak isterseniz, ilgili görevliye ayriyeten bu durumu bildirebilirsiniz. Hattınızı kaybettiğinizde şu adımı izleyebilirsiniz:
- Eğer hattınız sizin üzerinize ise, kullandığınız operatörün size en yakın mağazasını ziyaret edin. Hattınız sizin üzerinize değilse, hat sahibinin gitmesi şarttır. Aksi durumda, yeni hat çıkarma işlemi gerçekleştiremezsiniz.
Hattımın Üstüne Telefon Alabilir Miyim?
Hattınız üzerine telefon almak istediğiniz ilk dikkat etmeniz gereken şey, hattınızın Faturalı bir hat olmasıdır. Faturasız hat kullanıcılar maalesef hatları üzerine telefon alımı gerçekleştiremez. Eğer faturalı bir hat sahibiyseniz dikkat etmeniz gereken ikinci şey, Kredi Puanı’dır.
Kredi Puanı, faturalarınızı düzenli ve son ödeme gününden önce ödemeniz durumunda hattınız üzerinde otomatik olarak biriken puanlardır. Eğer biriken puanlarınız istediğiniz telefonu alabilecek düzeyde ise puanlarınız ile telefon alımı gerçekleştirebilirsiniz. Kredi Puanı’nızı öğrenerek, cihaz alımı yapıp yapamayacağınızı kontrol etmeniz ilk işiniz olmalıdır. Bunun için şu adımları izleyerek sorgulama yapabilirsiniz:
- Operatörünüze ait mobil uygulamaya gidin.
- Kullanıcı bilgileriniz ve şifreniz ile giriş yapın.
- “Cihazlar” kısmına ilerleyerek almak istediğiniz cihaza dokunan.
- Yeni açılan sayfadan “Kredi Sorgula” butonuna basarak işlemin sonlanmasını bekleyin.
- Ardından gelen bilgilendirme mesajında Kredi Puanı’nızın ne olduğunu görüntüleyebilirsiniz.
Örneğin, Kredi Puanı’nız 2.000 ise 2.000₺’ye kadar cihaz alımı gerçekleştirebilirsiniz.
Mobil uygulama üzerinden değil de mağazaları ziyaret ederek veya operatörünüzün çağrı merkeziyle görüşerek de kredi puanı sorgusu gerçekleştirebilirsiniz.
Hattımın Konuşma Dokümanını Nasıl Alırım?
Cep telefonunuz üzerinden yaptığınız sesli görüşmelerin dokümanlarına ulaşmak isterseniz, kullandığınız operatörün resmi web sitesi üzerinde yer alan İşlem Merkezi bölümünü ziyaret etmeniz yeterlidir. Konuşma dokümanında bulabileceğiniz bilgiler ve dokümanınızı nasıl alabileceğiniz şöyledir:
Dokümanda yer alan bilgiler:
- Konuşma süresi
- Konuşma ücreti
- Konuşmanın kiminle gerçekleştirildiği
- Konuşmanın hangi tarihte yapıldığı
Dokümana ulaşmak için:
- Operatörünüzün resmi web sitesini ziyaret ettikten sonra ana sayfanın en alt bölümünde yer alan “İşlem Merkezi” kısmına gidin.
- “TL İşlemlerim” bölümüne tıklayın.
- Ardından “Kullanım Detayları” sekmesine tıklayın.
Kalan Kullanım detaylarını görebilmeniz için operatörünüzün resmi web sitesinde giriş işlemi gerçekleştirmeniz gerekir. Operatörünüze ait giriş şifrenizi bilmiyorsanız, müşteri hizmetleri ile iletişime geçebilirsiniz.
Hattımı Ne Zaman Taşımalıyım?
Mevcut operatörünüzden farklı bir operatöre hattınızı taşımak istediğiniz bunu hemen gerçekleştirebilirsiniz. Ancak operatörlerin fırsat kampanyalarına dikkat ederek, numara taşıma işlemi için en uygun fırsatların sunulduğu dönemleri de bekleyebilirsiniz. Hâlihazırda her operatör numara taşıma işlemi ile müşterisi olan GSM kullanıcılarına gerek Evde İnternet gerekse Mobil Tarife Paketleri’nde oldukça fazla imkânlar sunmaktadır. Yararlanabileceğiniz imkânları ve avantajlı paketleri görüntülemek için:
- Ayrı ayrı her operatörün resmi web sitesine gidebilir ve “Numara Taşıma ile Gelenlere Özel Tarifeler” başlığı altında yer alan tarife paketlerini inceleyebilirsiniz.
Hangi operatörün sunduğu fırsatlar size uygun geliyorsa, numaranızı o operatörün mağazalarını ziyaret ederek hemen taşıma işlemi başlatabilirsiniz.
Hattımı Kendi Üzerime Nasıl Alırım?
Kullandığınız hat sizin üzerinize değilse hattınızı üzerinize almanız için hat sahibi ile birlikte operatörünüzün iletişim merkezlerini ziyaret etmeniz gerekir. Yanınızda T.C. Kimlik Kartı ile birlikte ilgili görevliden konu hakkında yardım talep ederek hızlıca hattınızı üzerinize alabilirsiniz. Hattınızı üzerinize alırken dikkat etmeniz gerekenler:
- Hat sahibi değişikliği yapılırken, yeni bir hat ücreti kadar ücret ödemeniz gerektiğini unutmayın.
- Hat sahibi ve sizin T.C. Kimlik Kartınız zorunlu olarak gösterilmesi gerekir.
Hattımı Mobil Ödemeye Nasıl Açarım?
Mobil Ödeme, Faturalı hattınız üzerinden online ortamlarda alışveriş yapmanıza imkan tanıyan bir sistemdir. Mobil Ödeme sistemi kullanarak harcadığınız miktarlar ay sonunda faturanıza yansıtılarak sizden tahsil edilir. Mobil Ödeme sistemini kullanabilmeniz için ilk yapmanız gereken şey, hattınızı mobil ödemeye açmaktır. Bunun için şu adımları takip edebilirsiniz:
- Eğer Turkcell müşterisi iseniz, “MOBILODEME AC” yazarak “2222”’ye,
- Eğer Vodafone müşterisi iseniz, “MOBILODEME AC” yazarak “7878”’e,
- Eğer Türk Telekom müşterisi iseniz, “MOBILODEME KAYIT” yazarak “5555”’e, kısa mesaj atmalısınız.
Kısa mesaj ile işlem yapmak istemezseniz, operatörünüzün iletişim merkezlerinden veya çağrı merkezinden destek alabilirsiniz.
Hattım Meşgulken Arayanı Nasıl Görürüm?
Hattınız meşgulken arayan kişinin kim olduğunu bilmek isterseniz, hattınızın “Arama Bekletme” özelliğini aktif duruma getirmeniz gerekmektedir. Tamamen ücretsiz olan ve kısa bir ayar sonrasında anında aktif duruma gelen Arama Yönlendirme servisi, konuşmalarınız bölünmeden o esnada arayanın olduğunu kısık sesler ile bildiren bir servistir. Arama Bekletme servisini aktif duruma getirmek için:
- Cep telefonunuzun “Ayarlar” bölümünden “Çağrı Ayarları” bölümüne ilerleyin.
- Ardından sayfayı aşağı kaydırarak “Arama Bekletme” seçeneğini bulun ve tıklayın.
- Arama bekletme özelliğini aktifleştirip, “Kaydet” butonuna basarak çıkın.
Siz tekrar pasif duruma getirene kadar Arama Bekletme servisi aktif kalmaya ve siz meşgulken sizi bilgilendirmeye devam edecektir.
Hattımı Özel Numaralara Nasıl Kapatırım?
Özel numaralardan gelen çağrıları kabul etmek istemediğinizde, kullandığınız operatöre göre değişen işlem adımlarını uygulayarak özel numaraları engelleyebilirsiniz. Tamamen ücretsiz olan Özel Numara Kapatma servisini şu şekilde kullanabilirsiniz:
- Eğer Turkcell Operatörünü kullanıyorsanız:
- Cep telefonunuzun arama ekranına “*253# yazarak arama tuşuna basın.
- Eğer Vodafone Operatörünü kullanıyorsanız:
- Cep telefonunuzun mesajlar kısmına girin.
- “GIZLI AC” yazdıktan sonra “7046”’ya gönderin.
- Eğer Türk Telekom Operatörü kullanıyorsanız:
- Telefonunuzun arama ekranına gelerek, “*253#”’yi tuşlayın.
*253# işlemi BİMCell kullanıcıları için de geçerlidir. Bir kez yazıp arama tuşuna bastığınızda Gizli Numaraları engelleyebilir; bir kez daha yazıp arama tuşuna bastığınızda Gizli Numara Engelleme Servisi’ni kapatabilirsiniz.
Hattım Çekmiyor Nasıl Düzeltirim?
Mevcut hattınızın çekmeme durumu birçok değişkene bağlı olarak değişiklik gösterebilmektedir. Hattınızın neden çekmediğini anlayarak çözüm bulmanız işinize daha fazla yarayacaktır. Bunun için şu adımları kontrol edin ve çözümleri uygulayın:
- Hattınız ile baz istasyonları arasındaki uzaklık normalden fazla olabilir. Eğer bir tepe ya da çukur bir yerdeyseniz, yer değişikliği yaparak sorunu giderebilirsiniz.
- Çekmeyen hattınız şebeke yoğunluğundan dolayı çekmiyor olabilir. Bunun için bir süre beklemeniz sorunun çözüme kavuşmasını sağlayacaktır ancak farklı bir GSM operatörü üzerinden müşteri hizmetleriyle iletişime geçebilir ve sorunu aktarabilirsiniz.
- Hattınız cep telefonunuzun yuvasına ters takılmış olabilir. SIM Kart üzerinde yer alan çip okuyucuların üzerinde olacak şekilde kartınızı yeniden takabilirsiniz.
- Hattınız kullanıma kapatılmış olabilir. Hattınız üzerinde herhangi bir borç olup olmadığını kontrol edebilir, sorun faturalarınızdan kaynaklanıyorsa ödemelerinizi gerçekleştirebilirsiniz.
Hattımın Eksiye Düşmesini İstemiyorum Ne Yapmalıyım?
Hattınız üzerindeki bakiyenin eksiye düşmemesi için yapmanız gereken “Avans TL” özelliğini kapatmak olmalıdır. Avans TL özelliğini kapattığınızda, istediğinizde tekrar açabileceğinizi ancak siz açana kadar tekrar Avans TL özelliğinden yararlanamayacağınızı unutmayın. Avans TL özelliğini devre dışı bırakmak için:
- Kullandığınız operatörün müşteri hizmetlerini aramak yeterli olacaktır. Eskiden basit bir kısa mesaj işlemi ile yapılan işlem artık müşteri temsilcileri ile yapılmaktadır.
Hattımı Değiştirdim İnternet Bankacılığına Giremiyorum Sorunu
Kullandığınız bankanın mobil uygulamaları güvenliğiniz açısından yalnızca 1 hat üzerinden girişlere izin vermektedir. Eski numaranızı sistemden kaldırıp, yenisi ile değiştirmeniz sorunu çözmek için yeterlidir. Bunun için yapmanız gereken tek şey:
- Kullandığınız bankanın çağrı merkezini aramak ve talebinizi iletmektir.
Herhangi bir kısa mesaj yoluyla veya uygulama üzerinden işlem yapabilme söz konusu değildir. Çağrı merkeziyle görüşmek istemezseniz, bankanızın şubesini de ziyaret edebilirsiniz.
Şu an yurt disindayim. Hattim kapali kullanmiyorum.6 ay oldu.turkiyeden kontur yuklettirsem hattim kapanir mi bi faydasi olur mu
Hattımız alakalı bilgi almak istiyorum
hattım nezaman iptal olur süresi nekadar kaldı