Vodafone Fatura İptali için İtiraz Nasıl Yapılır?
Konu Başlıkları
Vodafone faturalı bir hat kullanıcıysanız, seçmiş olduğunuz bir tarife paketiniz ve kullanım haklarınız mutlaka vardır. Her ay ne kadar fatura geleceğini bilir; kullanımınıza göre tarife değiştirebilir veya mevcut tarifenizden hizmet almaya devam edersiniz. Ancak, bazen beklemediğiniz kadar yüksek bir fatura, sizi karşılayabilir; “Paket aşımı yapmadım, bu fatura da neyin nesi” dedirtebilir. Böyle bir durumda yapılması gereken şey Vodafone Fatura İptali için gerekli itiraz işlemlerin başlatılması olmalıdır.
Vodafone Fatura İptali Nasıl Yapılır?
Vodafone Fatura İptali işlemlerinde yasal süreçleri mutlaka sırasıyla takip etmelisiniz. Herhangi bir adımı atlamadan, sırasıyla aşağıda yer alan adımları takip edip sorumluluklarınızı yerine getirdiğinizde sorununuz çözülecektir. İşlem adımları şu şekilde olmalı;
İlk yapmanız gerekenler, Vodafone yanımda uygulaması üzerinden veya Vodafone’a ait hattınız üzerinden “542”’yi tuşlayarak müşteri temsilcisine bağlanmak ve geçmiş dönem kullanım hareketlerinizin incelenmesi sağlamaktır. Eğer tarife aşımı veya Mobil Ödeme Servisi’ni kullandıysanız, detaylı hareket dökümlerinizde bu görünecektir. Buradan anlamalısınız ki, beklemediğiniz Vodafone fatura tutarının kaynağı; tarife aşımı ve Mobil Ödeme Servisi kullanımınızdır.
Detaylı Vodafone hareket dökümlerinizde herhangi bir ek servis veya aşım görülmüyor ise, fatura iptal talebinizi müşteri temsilcisine o an içerisinde iletmelisiniz. Bu işlem genellikle ilk adımda çözüme kavuşur ama bazen de Vodafone müşteri temsilcisi ile çözüme kavuşmayabilir. İlgili birimlerin adınıza oluşturdukları bu şikâyet eğer çözüme kavuşmuyorsa, yapılması gereken diğer adıma geçilir.
Bu adımda yapmanız gereken müşteri temsilcisi veya çağrı merkezinin çözemediği sorunu Vodafone Genel Merkezi’ne bir dilekçe yoluyla iletmenizdir. Yasal haklar çerçevesinde, Vodafone Genel Merkezi sizin dilekçenize olumlu veya olumsuz yanıt vermekle yükümlüdür. Size Vodafone Genel Merkezi’nden cevap gelene kadar mutlaka beklemelisiniz. Gelecek cevabın olumlu olması halinde sorununuz çözülmüş demektir.
Vodafone Fatura İptali için Şikayet Nasıl Yapılır?
Vodafone Genel Merkez’den gelen cevap olumsuz ve hala haklı olduğunuza inancınız tam ise, Bilgi Teknolojileri ve İletişim Kurumu Bölge Müdürlüğü’ne bizzat başvurarak veya elektronik ortam üzerinden hazırlamış olduğunuz Vodafone fatura İptal şikayet dilekçesini göndererek ilgili talebinizi iletmelisiniz.
Buna ek olarak Vodafone fatura iptali için şikayetlerinizi, Tüketici Hakem Heyeti ALO 175’i arayıp yapabilirsiniz. Tüketici Hakem Heyeti’ne başvuru yapacaksanız, Bilgi Teknolojileri ve İletişim Kurumu’nun size dönüş yapmasını beklemenize gerek yoktur.
Vodafone Fatura İptal İtirazı Ne Kadar Sürer?
Vodafone Fatura İptal İtirazı, çözümün hangi adımda geldiğine bağlı olarak mutlaka zamanda değişiklik gösterir. Örneğin, Çağrı Merkezi aracılıyla talebiniz çözülebilecek durumda ise, 1 gün; Bilgi Teknolojileri ve İletişim Kurumu aracılığıyla çözülebilecek bir durumda ise, 30 güne kadar sürebilir.
İşlemlerinizin tahmini sürelerden daha kısa veya uzun sürmesi ise biraz da size bağlıdır. Eğer gerekli bilgileri zamanında teslim ederseniz Vodafone fatura iptal itirazı süresi kısalacak; gerekli bilgileri zamanında teslim etmemeniz durumunda ise bu süre uzayacaktır.
Vodafone Fatura İtirazı Dilekçe Örneği
Vodafone fatura itiraz dilekçeniz, taleplerinizin ciddiye alınması konusunda son derece önemlidir. Dilekçenizi yazarken, kurallara uyduğunuzdan emin olun. Dilekçeye yazacağınız kişisel bilgilerinizin doğru olup olmadığını da iyice kontrol edin çünkü dilekçenize gelecek cevap; dilekçede vermiş olduğunuz iletişim bilgilerinize gönderilir.
Eğer iletişim bilgilerinizde bir hata varsa, işlemlerinizin çözümlenmesi mümkün olmaz. Vodafone fatura itirazı için dilekçe örneği aşağıdadır;
Vodafone Tarife Cayma Bedeli Nedir? Nasıl Hesaplanır?
Anlık olarak kullandığınız Vodafone tarife paketlerinizi satın alırken, “Taahhütlü Fiyatı” şeklinde bir bilgilendirme ile karşılaşmış olmalısınız. Vodafone sizin verdiğiniz taahhüt süresine göre tarife ücretlerinde indirim uygular ve tarifenin cebinize uygun olmasını hedefler.
12 – 24 ay arasında değişen taahhüt verdiğiniz tarifenizden, verdiğiniz taahhüt süresinden önce ayrılmak istemeniz size ek bir bedele mal olur. Bu ek bedel, Vodafone Tarife Cayma Bedeli olarak adlandırılır. Vodafone tarife cayma bedeli hesaplanırken, referans alınacak bazı maddeler vardır;
- Taahhüt sürenizin bitmesine ne kadar zaman kaldığı
- Tarifeniz için yapılan toplam indirim tutarı
- Vodafone hizmet Bedelleri
- Varsa, başvuru yaparken ödenen ücret
- Devlete verilmesi gereken vergi vb
Bu referans alınacak maddelerin varlığı, belirli bir formül üzerinden cayma bedeli hesaplamak için engel teşkil eder. Vodafone cayma bedelini en sağlıklı ve doğru bir şekilde öğrenmek için Çağrı Merkez’ini arayabilir veya Vodafone müşteri hizmetlerine direk bağlanma yazımızdan temsilci ile görüşür destek alabilirsiniz.
Vodafone Faturadan Kapanan Hat Ne Zaman Açılır?
Zaman zaman yaşadığınız maddi sıkıntılar veya yoğunluğunuz nedeniyle faturalarınızı aksatmış olabilirsiniz. Vodafone faturalarınızı ödemeniz için gereken süre, fatura kesim tarihinden sonraki 7 gündür. Bu süre içerisinde ödenmemesi durumunda tüm kullanım haklarınız siz faturanızı ödeyene kadar askıya alınır.
Eğer Vodafone hattınız faturayı ödemediğinizde veya ödeme gecikmesi nedenlerden dolayı kapandıysa, askıdan çıkarmanın ve dolayısıyla faturadan kapanan hattınızın tekrar açılmasını sağlamanın tek yolu faturanızı ödemenizdir. Bu gibi durumlarla tekrar karşılaşmamak için ise bankalar aracılığıyla otomatik ödeme talimatları verebilir; hattınızın tekrar faturadan kapanmasının önüne geçebilirsiniz.
Ayrıca, kapanan Vodafone hattınız yeniden aktifleştirilirken, tarafınıza açma-kapama bedeli yansıtılır. Yılda 1 defaya mahsus olmak üzere ücret alınmaz ancak yıl içerisindeki geri kalan her açma-kapama için, 2020 Ekim itibariyle 30,29TL ücretlendirme faturanıza yansıtılır.
Vodafone faturadan kapanan hatlarınızın açılma süresi neredeyse anlıktır. Faturanızı öder ödemez, hattınız tekrar kullanıma açılacaktır. Ödemelerinizi gerçekleştirmek için; bankalara ait mobil uygulamaları kullanabilir veya Vodafone İletişim Merkezleri’nden yardım alabilirsiniz.
Vodafone Tarife Değişikliği Ücreti Nedir?
Eğer fatura kesim tarihinden önce Vodafone tarife değişikliği yaparsanız, hem önceki tarifenize ait faturayı ve hem de yeni tarifenize ait fatura ücretini ödemek durumunda kalabilirsiniz. Eski ve yeni tarifelerinizin ücretleri gün bazlı olarak faturanıza yansıtılacaktır. Bu yüzden Vodafone tarife geçişlerinde hesap kesim tarihlerinize dikkat ediniz.
Vodafone borcumu ödedim faturam elimde neden hala bana avukatlar tarafında borç bildirimi geliyor
Tüketici hakları hakem heyeti şikayette bulunan ilginize
Vodafon hattım yok borcum yok yasal takip var kimseye ulaşamıyorum
Faturami iptal etmek istiyorum