Telegram Hesabı Nasıl Silinir?

Şu sıralar milyonlarca kişinin kullandığı Telegram hesabından mutlaka sıkılanlar olacaktır. WhatsApp alternatifi olarak karşımıza çıkan Telegram, özellikle geçtiğimiz aylarda yaşanan WhatsApp sözleşme skandalından sonra çok fazla kişi tarafından tercih edilen bir uygulama oldu. Bu yüzden de milyonlarca kullanıcıya ulaştı.

Şayet siz de bir şekilde Telegram indirmiş, kullanmış ve artık sıkılmışsanız ya da başka bir sebeple kullanmaktan vaz geçtiyseniz Telegram hesabı nasıl silinir yazısıyla sizlere en azından rehber bir içerik sunmak istiyoruz.

Bu konuda aslında işlemler basit fakat Telegram bu konuda biraz daha aktif ve detaylı bir uygulama olduğu için silme bölümünü bulamamış olabilirsiniz. Hala popüler bir sosyal medya uygulaması olan Telegram’ı silmek için yapmanız gerekenleri aşağıda size anlatıyoruz.

Telegram hesabınızı komple silince ne oluyor?

Bu konuda yapılacak işlem çok basit. Profilinizi tamamen ortadan kaldırmadan önce nelerle karşılaşacağınızı görmenizi isteriz. Hesabınızı sildiğiniz zaman bütün sohbetleriniz ve verileriniz kayboluyor. Bir şekilde yedekleme yapmadıysanız da hepsine hoşça kal demek durumunda kalıyorsunuz.

Telegram için oluşturduğunuz kanallar ve gruplar kalmaya devam ediyor ama siz gidince her hangi bir üyeyi rastgele yönetici yapıyor. Hesabınızı silince telegram yine aynı numara ile hesap açmanıza izin vermiyor. En azından birkaç gün boyunca böyle bir şey yaşanıyor.

Hesap silme işlemi nasıl oluyor?

Hesabınızı silmekle ilgili olarak her şeyi geri döndürülmez bir kalıcılıkta silmek istiyorsanız, isteğe göre yedek alabiliyorsunuz önceden. İsterseniz gelin ve bir telegram hesabının yedeğinin nasıl alınacağına bakalım;

  • Öncelikle Telegram desktop uygulamasına girin. Yani bilgisayarınızdan erişim sağlayın.
  • Ardından telefonunuzdan bir qr kod okutarak Telegram hesabınızı aktifleştirin.
  • Sonra sol tarafta yer alan ayarlar bölümüne gidin.
  • Gelişmiş seçeneklerin altında gizlilik ve güvenlik bölümü çıkıyor.
  • Buradan da hesabımı sil seçeneğine basarak hesabınızı siliyorsunuz. Burada direkt silmek yok.
  • Hesabın kendi kendini yok etmesi için bir süre seçmeniz gerekiyor.
  • En az 1 ay seçiyorsunuz. 1 ay boyunca giriş yapmazsanız hesabınız siliniyor. Bu kadar basit.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Başa dön tuşu