Dropshipping Nedir? Dropshipping Hakkında Herşey

Alışverişe yönelik yoğun taleplerle birlikte e-ticaret sistemleri de yeni boyutlar kazandı. Bizde bunlardan biri olan Dropshipping nedir? Dropshipping hakkında herşeyi ele alalım.

Dropshipping nedir? Dropshipping hakkında herşeyi birçok insan merak eder. Alışveriş yapma eğilimlerinin farklı bir boyut kazanması buna yönelik uygulamaları da çeşitlendirdi. İnternetin yaşamımızda bu denli yer alması bunda en büyük etkenlerden biridir. O zaman bizde yazımızda Dropshipping nedir? Dropshipping hakkında herşeyi ele alalım.

Dropshipping Nedir? 

Dropshipping dilimize stoksuz satış ya da stoksuzeticaret anlamında ifade edilir. Satılmak istenen ürünler satış sitelerinde sunulur. Müşterilerin bu sitelerden aldıkları ürünler sitenin kendisi değil anlaştığı herhangi tedarikçi firma site adına gönderir. Yani Dropshipping şeklinde satış yapan satıcı ürünlerin üreticisi değildir. Bir anlamda aracı işlevi görür.

Dropshipping Avrupa ve ABD’de oldukça yaygın olsa da ülkemizde görece daha azdır. Yurtdışından gelen ürünlerin gümrük ve döviz kuru farklarından dolayı karlı olmaması da bundan etkendir.

Dropshipping ürünlerinin satışında satıcı fiziki mağazaya sahip olmadan satışlarını yapar. Ayrıca depo ve buralarda çalıştırılması gereken eleman ihtiyacı olmayacaktır. Bu yönden bakıldığında Dropshipping satışları yapmak zahmetsiz ve karlı gibi gözükse de durum bundan farklıdır. Dropshipping satışı yapmadan önce birtakım araştırmalara girmek yerinde olacaktır. O zaman Dropshipping nasıl başlanır? bu soruya yanıtlar verelim.

Dropshipping Nasıl Başlanır?

Dropshipping internetten para kazanma yollarından biridir. İnternetin kullanım oranı düşünülecek olursa çok karlı bir iş gibi görünebilir. Fakat bu işe girmeden önce dikkat edilmesi gereken önemli noktalar vardır. Öncellikle pazar araştırması bu konuda ilk izlenimleri verecektir. Satışlarda seçilecek olan ürünün doğru seçimi karı artıracaktır. Bunun için temin zor bulunan ürünleri ya da çok satılan ürünler tercih edilebilir.

Bulunması zor ürünlerin satışları elde bulundurularak bu durum avantaja çevrilebilir. Tabi ki bu ürünün satışa sunulduğunda talebinin fazla olması gerekir. Bir diğeri ise çok satılan ürünlerin satışıdır. Rekabetin olduğu bu tarz ürünlerde nasıl kar yapılabilir denilirse iyi bir reklam ve pazarlama ile görünürlük artırılabilir.

Dropshipping satışına başlamadan bir diğer dikkat edilmesi gereken nokta doğru tedarikçi bulmadır. Ürünleri kaliteli ve bunları müşteriye ulaştırmada titiz olan tedarikçi seçimi satışları artırır. Dropshipping sisteminde satıcı pozisyonunda bulunan alışveriş sayfası bir anlamda satılan ürünün pazarlayıcısıdır. Bu yüzden pazarladığı ürünlerin kaliteli olması imajına etki eder. Dropshipping tedarikçi bulma oldukça önemlidir.

Dropshipping işlerine başlamadan önce tüm durumları göz önünde bulundurarak maliyet, kar, zarar durumları gerçekçi bir bakış açısıyla hesaplanmalıdır. Tüm bunlara bakıldığında Dropshipping bir alt yapı ister. Yazımızın devamında Dropshipping nasıl yapılır? Bunu ele alalım.

Dropshipping Nasıl Yapılır?

Dropshipping satışlarında ürün seçimi ve tedarikçi bulmada doğru adımlar atıldıktan sonra bunları e-ticaret sayfası üzerinden satışları yapılır. Bu süreçte sayfada satıcı konumunda bulunan gelen siparişleri direk tedarikçiye yönlendirir. Tedarikçi ise siparişleri yerine getirerek müşteriye kargolar.

Dropshipping sistemi basit bir işleyişe sahip gibi görünür. Fakat birtakım dezavantajları vardır. Dropshipping satıcısı olduğu ürünü fiziki anlamda görmez, sadece satışını yapar. Aynı zamanda stok güncellemeleri yapılmadan satışa sunarsa müşterileri mağdur edebilir.

Dolayısıyla genel anlamda sattığı ürüne birebir hakim değildir. Bu yüzden tedarikçi firmayla iletişimi çok önemlidir. Birçok kimse satılan ürünlerin tedarikçi firma tarafından gönderildiğini bilmez. Hangi siteden alışveriş yaptıysa onun gönderdiğini düşünür. Bu yüzden kargonun gecikmesi ya da ürünlerdeki sıkıntı gibi problemleri satıcıya mal eder. Bu da satıcının imajını zedeler.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu